De verhalen - Nieuwendijk Sijt

Ga naar de inhoud

De verhalen
Een pratje bij een platje
Na vele maanden contractonderhandelingen zijn we erin geslaagd om Ad Dolislager te strikken voor een nieuwe rubriek. Aan de hand van een plaatje (platje in het Nieuwendijks, hoewel je ook heel andere platjes kunt hebben), houdt Ad op gezette tijden een praatje (pratje in het Nieuwendijks).

Portretten
In de al aardig lange geschiedenis van de sijt, zijn er een aantal mooie portretten van bekende Nieuwendijkers verzameld. Je vindt hier portretten van Dokter Bouwkamp, Chiel de Pender, Drik van Breugel en Jan Westerhof. Nieuwe portretten zijn uiteraard van harte welkom.
Nijs Girrig's jonge jaren
Nijs Girrig heeft eigenhandig de verhalen op onze site een boost gegeven. Er ontstond op onze facebookpagina een ware fanclub. Vooral zijn verhalen over de angstaanjagende tandarts uit W., maakte veel los bij onze bezoekers.

Nijs Girrig in de politiek
Door een gedegen opleiding op onze plaatselijke lagere school, heeft Nijs het ver geschopt in het leven. Zo ver, dat hij zelfs belandde in de politieke jungle. Zijn kostelijke verhalen hebben er in 2022 voor gezorgd dat er een goede opkomst was bij de gemeenteraadsverkiezingen.


Herinneringen
In de rubriek herinneringen, vind je een keur van (oud) Nieuwendijkers die herinneringen ophalen aan bijzondere tijden en gebeurtenissen. Je vind in onze rubriek verhalen van Erica van Vugt, Erwin van der Meulen, Leen Ebert en Arie Bakker. Over Adrie de Pender - de Graaff, schrijft Marja Kappel en Corine Verweij heeft gesproken met Anna Wijnands over Snul. En toegevoegd op 1 februari 2023, het verhaal van Heinrich Ebert over de watersnood.

Kerkverhalen
Jan Biesheuvel heeft niet alleen boeken over Nieuwendijk geschreven. Hij publiceerde in het kerkblad van de Gereformeerde kerk verhalen over de kerk in en na de tweede wereldoorlog.
Startpagina                 Facebook                Emailen

                
      
Terug naar de inhoud