Sport - Nieuwendijk Sijt

Ga naar de inhoud

Sport

Over Nieuwendijk

Overzicht sportclubs

VV Altena                                                                                               
Plaatselijke voetbalvereniging die vlak na de oorlog is opgericht. Altena draait al jaren mee in de top van het zaterdagse amateur voetbal. Het eerste elftal bracht zelfs een aantal seizoenen door in de hoogste afdeling. Altena traint en werkt haar wedstrijden af op het sportcomplex gelegen aan de Rijksweg 204. Telefoon: 0183-401305.
De website van Altena: www.vvaltena.nl.
Bejaardengym                                                                                                                   
In Het Steunpunt voor Ouderen (van der Steltstraat 16a, telefoon 0183-403506)) zijn wekelijks een tweetal groepen ouderen actief die de spieren soepel en de conditie op peil willen houden.
Gymnastiek vereniging EMS
Vanaf 1 juli 2013 hebben de gymverenigingen SSS uit Nieuwendijk en EMS uit Almkerk de krachten gebundeld en is er één vereniging ontstaan die gym/turnlessen aanbiedt in Nieuwendijk en in Almkerk.
De website van EMS: www.emsalmkerk.nl
IJsclub de Eendracht                                                                                                            
Een kunstijsbaan heeft "de Eendracht" nog niet weten te realiseren. Wel is er aan de kerkweg (voormalige afslag naar de Karnemelksepolder) een natuurijsbaan die in de winter optimistisch onder water wordt gezet. Bij geen ijs organiseert de club een uitstapje voor haar leden naar een kunstijsbaan.
Telefoon:  0183403043
Postduivenvereniging Tot Weerziens                                                                                     
Voor degenen die ze graag zien vliegen is er Postduivenvereniging Tot Weerziens. De vereniging bezit een eigen accommodatie Rijksweg 218a alwaar de duiven ingekorfd worden voor de wedstrijden.
Stichting Avondvierdaagse Nieuwendijk
De Stichting Avondvierdaagse Nieuwendijk organiseert een keer per jaar een avondvierdaagse meestal in de maand september.
De website van de Stichting Avondvierdaagse Nieuwendijk: www.avondvierdaagse-nieuwendijk.nl
Tennisvereniging de Hei                                                                                                                           
De Kraaiensjekkies van Nieuwendijk kunnen terecht bij tennisvereniging "De Hei". In de gemeentegids lazen wij dat Nieuwendijk beschikt over een zogenaamd tennispark (van een park hebben wij een iets andere voorstelling beste gemeente). Het park is gevestigd aan de Dahliastraat, telefoon 0183-403001.
De website van de Hei: www.tvdehei.nl
Visclub het Palingparadijs                                                                                                
Toen vroeger bijna iedere Nieuwendijker een stukje Biesbosch achter het huis had, was vissen geen sport maar een noodzakelijke en smakelijke aanvulling op de dagelijkse maaltijden. Als je als Nieuwendijker vissen als hobby hebt, kun je niet om "Het Palingparadijs heen", want zo'n beetje alle viswateren in de omgeving zijn door Federatie "Alm en Biesbosch"gepacht en van die federatie is het Palingparadijs lid, zodat je, als je lid bent van onder andere "Het Palingparadijs" zo'n beetje in de hele streek kan vissen.. Secretaris: W. Teuling,  telefoon 0183-403082.
De website van het Palingparadijs: www.hetpalinparadijs.nl
Volleybalvereniging Voltena
De naam Voltena is een samensmelting van volleybal in de regio Land van Altena. Het is dan ook met nadruk een regionale vereniging die in 2012 ontstaan is uit het samengaan van SSS (Nieuwendijk) en Foranto (Werkendam).  
De website van Voltena: www.voltena.nl                                                                 
Wielercomité Nieuwendijk                                                 
Al sinds 1971 organiseert het wielercomité de wielerronde van Nieuwendijk welke meestal in augustus plaats vindt. In de plaatselijke nieuwbouw wordt een ronde uitgezet die door amateurs, dames, liefhebbers en junioren wordt gereden. Inlichtingen: Jan van Nordennen, telefoon 0183-403426
WTC Biesbosch                                                                                        
We hebben in Nieuwendijk de "rustige rijders", maar er zijn natuurlijk ook die het niet hard genoeg kan gaan. Voor deze mensen is WTC Biesbosch er.
De website van WTC Biesbosch: www.wtcbiesbosch.nlTerug naar de inhoud