Internet - Nieuwendijk Sijt

Ga naar de inhoud

Internet

Nieuwendijk op ...

Nieuwendijk op het Wereld Wijde Web

Dorpsgenoten met een eigen sijt
Cornee Teuling en Edwin Kivits hebben een fraaie site over Karpervissen in elkaar gezet. Ook voor lieden die nog nooit gevist hebben: www.karpergrazers.nl.
Oud dorpsgenoot Cornelis Heijstek, alias Cees van Giele heeft een echte Heystek site, te weten www.heystek.nl. Ook schrijft Cornelis recensies over kook-, wijn- en geschiedenisboeken.
De Methorst familie laat zien dat de Alpen mooi zijn maar dat er toch niets gaat boven de Bakkerskil in zowel de winters als in de zomer. Er is overigens steeds meer te vinden op deze leuke site: tekeningen, foto's, info over geschiedenis en een enquête.
Voor iedereen die wil weten wat er op het gemeentehuis in Werkendam bekokstoofd wordt: de Weblog van Corine Verweij van Progressief Altena.

Muziek, cultuur en amusement
Uitgevlogen over Nederland, maar toch oer Nieuwendijks de vrouwenband Gadget
Voor het grootste deel Nieuwendijkse band met een echte Nieuwendijkse naam: Ut wet wa
Deze vierkoppige Nieuwendijkse nederrockband is sinds december 2009 ontstaan vanuit een gelijknamige akoestisch duo, dat al de Effenaar en de 3fm studio veroverde. Roes - : www.wijzijnroes.nl
ONS - De website van fanfare ONS : www.fanfare-ons.nl
Mannenkoor Onderling genoegen heeft een eigen site. Neem eens een kijkje bij de zingende mannen.  
Gospelkoor Shalom is als modern gospelkoor ook te vinden op het wereld wijde net. Je kunt op www.gospelkoorshalom.nl niet alleen het koor boeken, maar ook nog luisteren naar enige fragmenten.
Het eerste timmerdorp in 2003 was een groot succes. Dus gaan de organisatoren door. Dit jaar met een eigen site: www.timmerdorpnieuwendijk.nl
Jan van den Heuvel wees ons op fotobank van Brabant www.fotobank-nb.nl. Daar kun je zoeken op Nieuwendijk en dat levert een mooie dorpsfilm op van 1968.

Instellingen en verenigingen
De gereformeerde kerk heeft een heel informatieve site in de maak. Kerkdiensten kunnen via de site life worden gevolgd. www.gknieuwendijk.nl
Goed nieuws voor de oudere Nieuwendijker. Er is particulier woon/zorg huis in Nieuwendijk. Voor alle informatie: www.altenastaete.nl.

VV Altena pakt uit met een flitsende site: www.vvaltena.nl
Chute, de plaatselijk club van christelijke jongeren, heeft een flitsende site in elkaar gezet.  Surf naar www.dechute.nl
Dorpshuis Tavenu is ook te vinden op internet: www.dorpshuistavenu.nl
Het gemeentehuis is nog gevestigd in Werkendam, maar voor hoelang nog... Natuurlijk is de gemeente te vinden: www.werkendam.nl
De plaatselijke woonstichting heeft ook eigen huispagina www.landvanaltena.nl. Een woning zoeken in de streek en ver er buiten doe je op woongaard.com.
Het streekarchief voor het Land van Heusden en Altena is te vinden op www.salha.nl
De streekradiozender voor het Land van Heusden en Altena is: AFM
De site van de RPV Regio Gorinchem wordt bij gehouden door Nieuwendijker Pieter vd Burg en dat kun je zien!

Bedrijven

Een bedrijf in wording en wat je ook nog kunt crowdfunden: Imkerij De Drie Sluizen
Van de Kieboom management kunt u terecht voor interim-management en advies:  www.vdkieboommanagement.nl
Technische ondersteuning en dienstverlening voor bedrijven en particulieren bij www.techniquesupport.nl.
Pedicure Margriet uit Nieuwendijk heeft een informatieve website: www.pedicuremargriet.nl
Arjan van Maastricht runt een professionele muziekstudio aan de Ippelse weg. Voor meer informatie: www.avmrecording.nl
De zoon van Gerard d´n Bonte, Gert-Jan, heeft een bedrijf: GLM service (betonboren, betonzagen & sloopwerk) met een website voor iedereen die er geen gat meer in ziet: www.glm-service.nl
Voedings- en dieetadviezen bij www.dietist-bij-u-thuis.nl. Met zowel een praktijkruimte in Nieuwendijk als advisering bij de mensen aan huis.
Vanaf 1 januari 2008 actief in Nieuwendijk en echte reclamestudio. Surf naar Appart studio voor een kennismaking!
De Leeuw elektrotechniek zorgt er al jaren voor dat de lichten weer gaan schijnen als er iets met de stroom aan de hand is. Nu kun je alles van dit bedrijf te weten komen op hun website: www.deleeuw-electro.nl
Studio Sjaak de Bok zorgt niet alleen voor goede foto's maar heeft ook een uitstekende website: www.fotosjaakdebok.nl. Voor pasgeboren baby's heeft Sjaak een speciale actie.
Etaleren? Naar de kleurenkamer.
Eetcafé Marie heeft niet alleen lekkere friet maar is ook begonnen aan een website: www.eetcafe-marie.nl.
Waarom wordt er zelden meer ingebroken in Nieuwendijk? Nieuwendijk beschikt over een bedrijf dat een plaag is voor het inbrekersgilde: www.solidsystems.nl.
Ieder mens ziet het wel eens wat minder zitten. Jos Korthout laat op zijn site, korthouthulp zien dat je er wat aan kunt doen!
Biesheuvel autosport laat op een flitsende manier zien dat Nieuwendijk een dorp is waar het er behoorlijk snel aan langs kan gaan.
Ìjzersterk in metaalwerk":Van der Stelt metaaltechniek.
Hoewel jachtbouw De Alm naar Werkendam is verhuisd, weten wij dat het natuurlijk eigenlijk een Nieuwendijks bedrijf is.
Nieuwendijk beschikt over een  intergrale massagepraktijk, www.mirandagroenenberg.nl

Politiek
Progressief Altena
ChristenUnie Werkendam
CDA Werkendam
Lokaal belang
SGP


Terug naar de inhoud