Cultuur - Nieuwendijk Sijt

Ga naar de inhoud

Cultuur

Over Nieuwendijk

Muziek en cultuur

Altena Musica
Iedere dinsdagavond oefent accordeonvereniging Altena Musica in één van de zalen van dorpshuis Tavenu.  In 1960 opgericht als “Fris en Vrolijk” is ons doel nog steeds het samen muziek maken en daar van genieten, maar door middel van optredens ook anderen er van laten genieten. Ons orkest staat onder leiding van  Jorind Josemans. Wij spelen verschillende genres muziek en doen dat zoals gezegd met veel plezier. Wij oefenen van 19.45 uur tot 22 uur.
Ook is het mogelijk om in Tavenu les te krijgen van Jorind, zie daarvoor zijn website www.jorindjosemans.com. Of te bereiken via massoltof@hotmail.com
Info en contact voor Altena Musica:  Thea van der Hoff,  T 0184 – 614 755 of altenamusica@hotmail.com.
Fanfare O.N.S.
De  Koninklijk  Erkende  Fanfare  Overwinning Na Strijd  (ONS) is een orkest dat haar eigen bijdrage levert aan het culturele en maatschappelijke leven in Nieuwendijk.Het is een gezellige club met ongeveer 60 leden in alle leeftijden.Fanfare ONS beschikt over een eigen gebouw: ''Ons huis" aan de Rijksweg. O.N.S. heeft een Groot- Orkest en een Opleidingsorkest die beide onder leiding staan van de in Nieuwendijk woonachtige dirigent Anneke Konings–Kros.
Zij heeft door haar enthousiaste en inspirerende stijl O.N.S. op een hoger niveau gebracht.
Website: www.fanfare-ons.nl
Interkerkelijk Gospelkoor Shalôm
Interkerkelijk Gospelkoor Shalôm zingt, u raadt het al, met een boodschap.  Geoefend wordt er in Tavenu en opgetreden doorgaans in kerken en honken met een christelijke tintje.
Inlichtingen: www.gospelkoorshalom.nl
Mannenkoor Onderling genoegen                                                                                  
Repertoire
Hoewel het mannenkoor de naam Christelijk niet voert en in die zin dus ook geen Christelijke doelstelling heeft bestaat het repertoire bijna uitsluitend uit Christelijke muziek. In meerdere talen wordt zo de liefde en trouw van God uitgedragen en onderschreven. Van dit repertoire werd sinds de jaren ‘60 een groot deel vastgelegd op zestal LP’s en ca. 10 CD’s. Naast de uitgegeven CD’s zijn er ook enkele CD’s live tijdens de concerten opgenomen. De LP’s moeten als historie worden beschouwd, maar de meeste CD’s zijn nog wel verkrijgbaar en een goede herinnering aan prachtige concerten.
Repetities:
De repetities van Onderling Genoegen zijn elke donderdagavond van 20.00 uur tot ca. 22.00 uur in dorpshuis Tavenu, Singel 16a te Nieuwendijk.
Website: www.onderlinggenoegen.nl     
Music'scool Nieuwendijk
Music'scool is een particuliere muziekschool in Waalwijk en NIeuwendijk die zich heeft gespecialiseerd in alle verschillende muziekstromingen die onder de Rock & Popmuziek behoren. De muziek van nu die jij zo graag wilt spelen! Alle lessen worden gegeven door deskundige docenten die midden in de muziekwereld staan. Ze zijn dan ook regelmatig op het podium te vinden, waardoor zij 'up to date' blijven en praktijk ervaring met je kunnen delen. Uiteraard aangepast aan jouw persoonlijke muzikale voorkeuren. Music'scool kan haar leerlingen een totaalpakket aanbieden. Lessen in het Xinix gebouw.
Website: www.musicscool.nl
Popkoor A27
Popkoor A27 is opgericht in 2009. Het is een gemengd koor dat bestaat uit 85 leden. De leden komen niet alleen uit Nieuwendijk maar ook uit andere dorpen. Op iedere maandag wordt er geoefend van 19.45 uur tot 21.45 uur in het O.N.S. gebouw aan de Rijksweg in Nieuwendijk. Het repertoire dat wordt gezongen bestaat uit Nederlandstalige popmuziek. En wel vanaf het begin van de Nederlandstalige popmuziek tot heden. Met veel enthousiasme wordt het koor gedirigeerd door Lijn van de Wiel.
Website: www.nederpopkoora27.nl
Tzivonim (volksdansvereniging)
Elke maandagavond oefenen de dansers van Tzivonim in het Tavenu op passen en dansen uit verschillende landen; zoals o.a. Balkan, Israël, Amerika en natuurlijk uit Nederland. Om kwart voor acht wordt gestart met extra uitleg. Van acht tot negen uur dansen we op een lager- en vanaf negen uur op een hoger niveau. Inlichtingen bij A.M Besemer, telefoon. 0416-661549Terug naar de inhoud